Minden ami PTC

A Refback oldalakról

A RefBack egy időben nagyon elterjedt a PTC körében, de 2016 után már igen sokat veszített a népszerűségéből. Ha a RefBack oldal admin neve alá regisztrálunk, az utánunk járó jutalék egy részét visszakapjuk. A RefBack admin majdnem minden új PTC alá beregisztrál és annyi tagot gyűjt maga alá, amennyit csak tud, vagy amennyit az adott PTC oldal megenged.

A RefBack admin rengeteg direkt referáltat gyűjt, mi pedig a jutaléka bizonyos hányadát megkapjuk. Itt is vannak kiépített lehetőségek. Például ha a RefBack oldalon prémium tagságot vásárolunk, magasabb százalékban kapunk jutalékot. Gyűjthetünk magunk alá tagokat is a RefBack oldalra, és utánuk is kapunk pénzt. A RefBack oldal figyelemmel kíséri a fizető és nem fizető oldalakat. Ez egyaránt az ő és a mi érdekünk is.

Látszólag tehát minden a helyén van, mindenki jól jár. Csak egyvalaki nem: a PTC oldal tulajdonosa, ami alá az admin regisztrált. Ugyanis a RefBack admin a lehető legmagasabb tagságot vásárolja meg a PTC oldalon (az észszerűség határain belül), bérelt referáltakra nem költ, ellenben elképesztően sok direkt referáltja van. Ezzel a lehető legtöbb pénzt préseli ki a PTC oldalból. Az új PTC oldalaknak ez túl sok, nem bírnak ennyi pénzt kifizetni. A régi PTC oldalak is megszenvedik a RefBack "vérszívását". A PTC oldalak közül sok harcol a RefBack rendszer ellen, sőt akár induláskor, akár később meg is tiltja a tagoknak a RefBack használatát. Sokszor előfordul, hogy ha a PTC amint észreveszi, hogy RefBack admin regisztrált az oldalára, letiltja őt és sok esetben az összes alá regisztrált tagot. Erre válaszul a RefBack oldal azonnal scamnek kiáltja ki a PTC-t (akár még a Neobuxot is, lásd lejjebb). Erős harc dúl a PTC és a RefBack oldalak között.

Érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon megéri-e RefBack oldalt használni. Nekem nem éri meg. Egyetlen PTC oldalon sem regisztráltam RefBack oldalon keresztül és nem félek attól, hogy a PTC-ről ki fognak tiltani. Szeretnék az ígéretes PTC-ken prémium tagságot vásárolni, referáltakat bérelni és kihasználni a lehetőségeit. Nem kockáztatok néhány fillérért.

Ha etikailag nézem ezt a RefBack témát, akkor is ellenérzéseim támadnak. A PTC egyik fontos része a direkt referált szerzés. Ha a RefBack oldalak mértéktelenül terjedhetnek, akkor már nem lesz értelme a PTC-nek, hisz senki sem tud direkt direkt referáltakat szerezni, mert minden potenciális direkt referált RefBack oldalon keresztül regisztrál. Így a PTC már nem lesz többé jó kereseti lehetőség senkinek sem. A RefBack oldalnak talán igen, de nem túl sokáig. Ha a PTC elfonnyad, a RefBack már nem fog tudni miből megélni.

Ha a PTC-k utat engednének a RefBack-ek terjedésének, akkor egy idő múlva már nem lenne értelme annak, hogy egy PTC oldalt meghirdessünk, hisz minden épeszű ember RefBack admin alá regisztrálna, mert ott visszakaphatja a saját jutaléka egy részét. A RefBack oldalak hirdetései árasztanák el az egész PTC piacot, ők diktálnák a feltételeket, a PTC oldalak pedig kénytelenek lennének a kedvükben járni és alkalmazkodni hozzájuk. Hogyan tudnának védekezni? Erősen lekorlátoznák a direkt referáltak számát, még a legnagyobb prémiumtagsággal is. Mivel szponzor nélküli tagok szinte egyáltalán nem lennének, a referáltak bérlése is csak robotokkal működhetne. A PTC tagok pedig szomorúan látnák, hogy szinte semmi bevételük nincs a PTC oldalakról, és bár a saját kattintásaik után kapnának néhány fillért RefBack oldalakról, de ez az összeg kevesebb annál, mint amit egyetlen direkt referált után tudnának szerezni. Csak egyetlen remény maradna a PTC tagok számára: hirdetni a RefBack oldalakat, mert onnan összejöhet némi jutalék, ha néhányan alá regisztrálnak. Ott még tudnak direkt referáltakat gyűjteni.

A fent leírt jövőkép lehetőségeivel tisztában vannak a PTC oldalak adminjai is. Ők nem fogják hagyni, hogy ez bekövetkezzen. Én sem tenném a helyükben.

 

Hozzászólások a fórumban

 

A legjobb internetes munka 2014-ben a PTC. Otthon végezhető, befektetés nélkül. Ha nem működne, nem dolgoznék vele évek óta...

Munka az interneten Ajánlott PTC oldalak listája Regisztrálás PTC oldalakra A PTC munka leírása Feladatok PTC oldalakon (Grid, Virool stb) Hogyan kereshetünk jól PTC munkával
Kifizetés, bizonylatok feltöltése PTC adózás Saját weboldal készítése Neobux leírás Neobux stratégia Clixsense leírása Ojooo leírása Wordlinx ismertető
Buxhost PTC oldalak PTC hirdetés feladás Referált bérlés menete Prémuim tagság és ref bérlés Refback oldalak Kérdőíves munka Facebook like pénzkereset
Scam jelentése Scam-re utaló jelek Feketelista (Csalódásaim) Veszélyes oldalak

Címszavak: Internetes munka, netes munka, munka a neten, online pénzkeresés. Tájékoztatás a PTC munkáról a regisztrálástól a kifizetésig. Részletes és őszinte leírás a PTC oldalakról.
Minden amit tudni érdemes az internetes munkákról. Pénzkeresés befektetés nélkül. A PTC leírása. A legjobb PTC oldalak. Csaló, scam PTC oldalak.