Minden ami PTC

Kifizetés (Paypal és Payza)

A kifizetés PayPal, Payza és egyéb online fizetési rendszerekkel történik. Általában $1-$5 a kifizetési limit. A pénz legtöbbször még aznap megérkezik a számlánkra, rosszabb esetben akár néhány hetet is várni kell. Kifizetést a PTC oldalakon a "Cashout", "Withdraw" vagy hasonló menüben kérhetsz. Ha az oldal kéri a bankod adatait, akkor csak azt az e-mail címet kell megadnod, amivel a bankra felregisztráltál. Egy-egy PTC oldal kér még külön PIN kódot is. Ez a PIN kód nem a Paypal vagy Payza kódja, hanem az, amit te magad állítasz be az adott PTC oldalon. 4 vagy 5 tetszőleges számjegyből áll. A PIN kódodat érdemes felírnod a jelszavad mellé (nem a számítógépedbe, hanem egy füzetbe!).

Ha valaki egyáltalán nem hallott még az internetes fizetési rendszerről, akkor annak röviden: A saját bankszámládra nem utaltathatod a pénzt az internetről (általában). Kell egy segédeszköz, egy internetes bank, ahova a pénzt utalják neked. Innen te azonnal átteheted a pénzedet a saját bankszámládra.

Nálunk a PayPal és aPayza internetes bankok (más néven internetes pénztárcák) terjedtek el. Legalább az egyik rendszerbe fel kell regisztrálnod és számlát kell nyitnod ahhoz, hogy a PTC oldalak fizetni tudjanak neked. Fontos, hogy a számládat érvényesítsd, mert van olyan PTC oldal, ahol nem lehet érvényesítetlen számlára pénzt kikérni, sőt akár e miatt ki is tilthatnak az oldalról. Magyar bankokba a Paypal és Payza internetes bankokról lehet pénzt utalni. A Paypal népszerűbb, mert az utalás ingyenes, a Payza viszont pénzt kér az utalásért. Vannak további lehetőségek is pénz kikérésére, lehet Mastercard dombornyomott kártyát kérni például a Skrill, Payoneer vagy a Payza internetes bankoktól. Ezeket azonban kevésbé ajánlom, mert a kártyavezetési díj nem a magyar ember pénztárcájához van igazítva. Átlagosa évente 30 000 forintunkba kerül egy-egy kártya használata.

Számlanyitás

Javaslom, hogy a bankodban szerezz dombornyomott kártyát és ne netes kártya megoldásokat használj! Saját tapasztalatomból tudom, hogy a netes kártyák nagyon problémásak, és a bankok nem tudnak segíteni sem Paypal sem Payza ügyekben. Korábban a Payza csak VISA kártyát fogadott el érvényesítéshez, mára szerencsére megváltozott a helyzet és lehet Mastercard is. Mind a Paypal, mind a Payza regisztrációhoz Gmail-es email címet használj, ha teheted! A Citromail és Freemail oldalakat felejtsd el!

Kifizetési bizonylat

Ha megérkezett a pénzed a Paypal vagy Payza fiókodba, a kifizetési bizonylatról készíts egy képet és oszd meg a PTC oldal fórumán. A személyes adatokat takard el a képen, ezeket nem szabad megosztani. A fórumokban általában a "Payments" vagy "Payment Proofs" témában láthatod mások kifizetési bizonylatait. Nézd meg, hogy kb. hogyan kell kinéznie egy bizonylat képének. Ha nehézségeid vannak a kép elkészítésével, akkor másold ki a Paypal oldaladról a bizonylat szövegét és azt tedd a fórumba. Nem elegáns megoldás, de azért a semminél jobb. Vannak olyan PTC oldalak, ahol a következő kifizetés feltétele, hogy a bizonylatodat megoszd a fórumban.

Menj be a Paypal vagy Payza oldalra és nézd meg a kifizetési bizonylatodat. nyomd meg a PRINT SCREEN billentyűt, ez vágólapra másolja a képernyőd tartalmát. Ezután valamilyen képszerkesztő programban, például a Paint-ben nyiss egy új dokumentumot és illeszd be a vágólap tartalmát. Vágd körül a képet, majd satírozd ki a személyes adatokat. A kép, amit készítettél kb. így néz majd ki:

Kifizetési bizonylat

Ha kész a kép, töltsd fel valamilyen képmegosztó helyre (pl. Photobucket vagy kepfeltoltes.hu), majd másold vágólapra a kép elérési útját (pl. http://akarmi/akarmi.jpg). Menj be a PTC oldal fórumába, és ha találsz olyan fórumtémát, hogy "Payment Proof", akkor nyiss ott egy új topikot, majd az "img kóddal" illeszd be a képet.
Ez így néz ki: [img]http://akarmi/akarmi.jpg[/img]. Az img kódot itt bordó színnel kiemeltem. A kezdő és záró img tagok közé kell illesztened a képed linkjét.

PayPal

A Paypalra való regisztrációhoz meg kell adnod a nevedet, lakcímedet és még néhány adatot. Ügyelj az adatok pontosságára. A telefonszámot is jó, ha megadod, mert előfordulhat, hogy szükséged lesz rá. (Engem már hívtak a Paypal munkatársai, amikor nagy bajban voltam!) A Paypalra való regisztrálás után meg kell adnod egy létező dombornyomott bankkártya adatait. A kártya hátlapján van egy hosszú számsor, annak az utolsó 3 számjegyére van szükség.

A Paypal érvényesítéskor levon a kártyádról 400 Forintot, amit később visszakapsz. A saját bankod kivonatán fel lesz tüntetve a -400 Ft mellett még egy 4 jegyű kód, erre van szüksége a Paypalnak. A Paypal aktiválásához ezt a 4 számjegyet kell beírnod az accountodban a "Status: Get Verified" linkre kattintva. A Paypal accountod akkor lesz kész, ha a Status mellett a felirat "Verified", azaz érvényesített. A PayPal honlapja, regisztráció

 

Payza

Regisztráláskor ne használj ékezeteket sem a nevedben, sem a címedben, sem máshol!  

Bár úgy tűnik, a PayPal jobb megoldás, mint a Payza, hisz kevésbé költséges, azonban a PTC oldalak közül elég sok képtelen Paypalra fizetni a szigorú szabályok és megkötések miatt. A Payza regisztráció után érvényesíteni kell a fiókodat, ezt hasonlóan teheted meg, mint a PayPal esetében. Itt is szükség van egy érvényes bankkártyára (nem netes kártya!) ahonnan egy kevés összeget levonnak (legutóbb ez 1 és 2 dollárnak megfelelő összeg volt), de ezt vissza fogják küldeni a magyar bankkártyádra. A pénzedet kikérni tudod bankkártyára és bankszámlára is. Továbbá lehet igényelni dombornyomott Payza kártyát, ennek részleteit a Payza honlapján olvashatod el.

 

 

 

További internetes bankok

PM: Perfect Money, STP: SolidTrustPay, Neteller. Ezek Magyarországon kevésbé terjedtek el.

A Payoneer 2005 óta létezik és egyre több PTC oldal használja. A Payoneer saját dombornyomott bankkártyát küld, tehát nem kell más bankkártyához kapcsolni. Érdemes elolvasni ezt a cikket: Payoneer bankkártya
Payoneer regisztrálás

 

Figyelem!

Ha emailed érkezik Paypalról, Payzáról vagy egyéb internetes bankról, ami arra kér, hogy lépj be a fiókodba az email linken keresztül, és intézz el valamit (bármilyen kérés lehet), NE TEDD! Legtöbbször ilyen emaileket hackerek küldenek és egy, a megszólalásig hasonló oldalra vezetnek, mint a te ebankod! Hogy mi történik ezután, azt nem nehéz kitalálni: Megkaparintják a jelszavadat és percek alatt kirabolnak!

 

Hozzászólások a fórumban

 

A legjobb internetes munka 2014-ben a PTC. Otthon végezhető, befektetés nélkül. Ha nem működne, nem dolgoznék vele évek óta...

Munka az interneten Ajánlott PTC oldalak listája Regisztrálás PTC oldalakra A PTC munka leírása Feladatok PTC oldalakon (Grid, Virool stb) Hogyan kereshetünk jól PTC munkával
Kifizetés, bizonylatok feltöltése PTC adózás Saját weboldal készítése Neobux leírás Neobux stratégia Clixsense leírása Ojooo leírása Wordlinx ismertető
Buxhost PTC oldalak PTC hirdetés feladás Referált bérlés menete Prémuim tagság és ref bérlés Refback oldalak Kérdőíves munka Facebook like pénzkereset
Scam jelentése Scam-re utaló jelek Feketelista (Csalódásaim) Veszélyes oldalak

Címszavak: Internetes munka, netes munka, munka a neten, online pénzkeresés. Tájékoztatás a PTC munkáról a regisztrálástól a kifizetésig. Részletes és őszinte leírás a PTC oldalakról.
Minden amit tudni érdemes az internetes munkákról. Pénzkeresés befektetés nélkül. A PTC leírása. A legjobb PTC oldalak. Csaló, scam PTC oldalak.