Minden ami PTC

Tévhitek a netes munkáról

A netes munkákról mostanában elég sokat hallunk. Kis hazánkban egyre kevesebb a munkalehetőség és az emberek egyre elkeseredettebbekké válnak. A kétségbeesett munkakeresés közben egy idő múlva rátalálunk a számunkra eddig ismeretlen lehetőségre: az interneten végezhető munkára is. Szeretünk álmodozni és talán e miatt sokan bedőlünk még a legátlátszóbb trükköknek is.

Egy ideig elhisszük, hogy léteznek napi 50 dolláros bevételek, mert jó az álmodozás. Ezt tesszük egészen addig, amíg eljön a kifizetés ideje. Akkor szembetalálkozunk a keserű valósággal... (Megjegyzés: létezhet napi $50 bevétel, de ehhez nagy befektetésre és rengeteg munkára van szükség! Az első időkben semmiképp ne számítsunk hasonlóra. Csak néhány olyan PTC oldal van, ahol ekkora összeg egyáltalán szóba jöhet)

Aztán jönnek újabb és újabb lelkesítő ajánlatok, de az idő haladtával egyre inkább nem hiszünk már el semmit.

Régebben többször kerestek fel MLM munkaajánlatokkal. Talán bele is vágtam volna, de feltétel volt, hogy vásároljak több ezer forintért valamilyen terméket. Megpróbálták elmagyarázni, hogy ezekre a termékekre szükségem van, bár negyven évig nagyon jól elvoltam nélkülük. Biztosan vannak olyan körök, ahol az MLM jól jövedelmez, de a hétköznapi ember menekül ezektől az ajánlatoktól. Úgy vagyunk vele, mint Jehova Tanúival. Félünk, hogy telebeszélik a fejüket és végül valami ostobaságot fogunk csinálni.

Azért mégis okosodunk valamennyire és egyre inkább körültekintővé válunk. A csalók velünk okosodnak és ők is körültekintőek. Megpróbálják leutánozni a legális cégeket, megtanulják a szakemberek nyelvét, és képesek arra, hogy pontosan úgy viselkedjenek, mintha igaziak lennének. Jó példa erre a redőnyözés vagy a nyílászárók szerelése. Felkeres a "szakember" a lakásodon, felméri a terepet és felveszi az előleget. Megírja a szerződést, és megígéri, hogy egy hónap múlva beszereli az ablakokat. Egy hónap múlva azonban a cégnek már hűlt helye. Jobb esetben csak az előleget veszítjük el és nem rabolják ki a lakásunkat.

Magyarország a hazánk. Szeretjük és büszkék vagyunk a magyar szellemre. Nem is szívesen hagynánk el... Munka nincs, és hiába szépítjük, ez a helyzet. Egy-egy munkahelyre több száz ember is jelentkezik, de csak egyet vesznek fel. Az internetes munkák azért váltak ilyen népszerűvé nálunk, mert nem kell kimozdulnunk itthonról, nem kell elhagyni az országunkat és mégis dolgozhatunk külföldi cégeknek. Vannak közöttünk profik, akik pontosan tudják, hogy kell ezt csinálni. Csináljuk is egyre többen. Viszont köztudott, hogy az internetes munkáknak legalább 70%-a csalás.

Hogy tudjuk kiszűrni, hogy melyik a megbízható munka és melyik nem? A válasz egyszerű, a végrehajtás már nehezebb. Folyamatosan figyelnünk és tájékozódnunk kell az erre hivatott weboldalakon és rendszeresen olvasnunk kell a PTC oldalak fórumát is. Erről a témáról részletesebben a "Csaló, scam oldalak" menüben olvashatsz.

Összefoglalva: szeretnénk dolgozni és tudjuk, hogy az internet erre lehetőséget biztosít. Viszont annyi csalásról hallottunk már, hogy nem szívesen vágunk bele bármibe is, mert nem tudjuk eldönteni, hogy a cég legális vagy hazug. Biztosíték nincs semmire, az idő adja meg a végső választ, de minden változik.

PTC-ről szóló weblapok

Elég sok magyar weblapot látok mostanában, ami PTC munkákkal foglalkozik. Jobban bízunk ezekben, mint a hasonló külföldiekben. Viszont én mégsem vagyok elégedett ezeknek a honlapoknak a többségével. A problémám általában az, hogy nincs rendszeresen frissítve az oldal, tehát nem kapjuk meg a megfelelő tájékoztatást. Ha pedig igen, akkor naplószerűen van közölve, és aki nem követi jó ideje a blogot, az nem tud kiigazodni rajta (vagy nem is akar, mert ahhoz fél napig olvasni kellene a már nem aktuális bejegyzéseket is)

Ha már a problémáknál tartok, meg kell említenem, hogy a legtöbb weboldalon és blogban át vannak színezve a lehetőségek. Nem azt mondom, hogy hazugság, de a linkajánlatokban egy-egy munka negatív tulajdonságairól nem igazán esik szó. Nagyon fontos, hogy referáltakat (alánk regisztrált tagokat) gyűjtsünk magunknak, ezt tudom. Vannak olyan PTC oldalak, ahol referáltak nélkül nevetségesen kevés a pénz, a referáltak utáni járadék pedig magas. Kezdőknek ezek az oldalak nem ajánlottak, de az említett blogokban ezt nem közlik. Továbbá nem szólnak a bugokról (programhibákról) sem és sokszor nem veszik le a listájukról a scam oldalakat. Talán nem is veszik észre, hogy scam lett, vagy csak nem frissítik az oldalukat rendszeresen. És ez a legnagyobb probléma: ott vannak a tisztességes ajánlataik között a scam oldalak is, ezzel elveszik az egyszerű ember PTC-be vetett hitét.

Sajnos sokan vannak, akik mások cikkeit vagy teljes weboldalát ellopják és a sajátjukként közlik azt. Amellett, hogy ez rendkívül tisztességtelen dolog, az a veszélye is megvan, hogy egy jól megfogalmazott, precíz szöveget olvasva a látogatókban bizalmat kelt a tolvaj honlapja. De hiányzik a karbantartás, az ígért frissítések és persze a látogatóknak nyújtott fórum vagy email segítség is.

A PTC piramisjáték vagy nem?

A piramis- és pilótajátékot velem együtt sokan elítélik, mert tisztességtelennek tartjuk. Ezek lényege, hogy a legfürgébbek meggazdagodnak, akik pedig lassúbbak vagy később csatlakoznak a játékhoz, óriásit buknak. Ma már a legtöbb bank és hivatal elítéli a piramisjáték rendszerét, de 20 évvel ezelőtt az első magyar piramisjátékot az akkori egyik legnagyobb bankunk kezdeményezte és terjesztette.

A játék menete, példa: felkeres egy játékos, aki azt ígéri, hogy 2000 Ft befizetésével nyerhetsz 4000 Ft-ot, így megduplázhatod a pénzedet. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy te is felkeresel 4 embert, akik ugyanúgy ahogy te, befizetnek fejenként 2000 Ft-ot, amiből 1000 a tiéd, 1000 pedig a banké. Ezzel már meg is dupláztad a pénzedet. Ez a 4 ember is jól jár, hiszen ők is ugyanezt fogják tenni és megduplázzák vele a befektetésüket. A rendszerben az 5. szinten 1280 ember játszik, a 10. szinten pedig már 1 310 720, ami azt jelenti, hogy már a 7-8 szinten bukás a játék annak, aki akkor csatlakozik. Egyvalaki azért mégis jól jár, és ez a bank, aki minden játékos után 1000 Ft-ot kap.

Tulajdonképpen minden olyan kezdeményezés, ami arra alapul, hogy embereket kell magunk alá gyűjteni, hasonlít a piramisjátékhoz. Ha mindenki, aki PTC-zik, szorgalmasan dolgozna és gyűjtene maga alá referáltakat, egy idő múlva valóban elfogynának a potenciális referáltak. De a PTC nem piramisjáték. Egy PTC oldal nem teheti meg, hogy a rendszere a piramison alapuljon, mert azzal törvényt sért, és még a Paypal is befagyasztja a számláját. A Paypal más területen is nagyon szigorú. Sokan elítélik e miatt, de én úgy gondolom, hogy számunkra ez a szigorúság biztonságot jelent.

Az előbb kijelentettem, hogy a PTC nem piramisjáték. És nem arra gondoltam, hogy itt nem kell befizetni egyetlen fillért sem, mert a munkának is pénz értéke van. Aki PTC-zik, az tudja, hogy a referáltak legtöbbje egy idő múlva abbahagyja a PTC-t, de később, egy-két hónap vagy év múlva sokszor újra kezdi. Ilyenkor a nulláról indul, és kezdheti begyűjteni a tagokat maga alá. A referáltak szerzése egy nagy körforgás. Csak a kitartó és tényleg szorgalmas tagok kerülhetnek a piramis felső szintjeire. Mivel a referáltak folyamatosan jönnek-mennek, ezért nekünk is folyamatosan keresnünk kell őket. Ez megnyugtató tény. Azonban nem elég ennyi ahhoz, hogy kijelenthessük: semmi köze a PTC-nek a piramisjátékhoz. Sokan vannak, akik képtelenek maguk alá referáltakat gyűjteni. Referáltak nélkül pedig (standard felhasználóként) irreálisan kevés pénzt lehet keresni. Egy PTC oldal nem teheti meg, hogy nem törődik ezekkel az emberekkel. Ezért is találták ki a referáltak bérlését és vásárlását. A bérelt és megvásárolt referáltakért fizetnünk kell, de a kattintásaikért jutalékot kapunk, így nem maradunk le szinte semmiről. Elsőre talán bonyolultnak tűnhet a referáltak bérlése, cseréje, hosszabbítása. De mindezekre szükség van ahhoz, hogy egy oldalt nem kiáltsunk ki piramisjátékosnak. A PTC oldalnak biztosítania kell a lehetőségeket azok részére is, akik nem tudnak direkt referáltakat szerezni. Egy másik bonyolult rendszer még a PTC-ben a prémiumcsonagok vásárlása is, ami többszörösére növelheti a napi bevételünket. Azért mindig alaposan utána kell számolni, hogy megéri-e befektetni, és ha igen, akkor mennyit.

Egy frissen induló PTC oldal lehetőség arra, hogy több referáltat gyűjtsünk, de hosszú távon szinte lényegtelen, hogy mikor csatlakoztunk az oldalhoz. Ezt a saját tapasztalatomból mondom. A frss oldalak egyébként is rizikósak, ami azt jelenti, hogy scam-mé válhatnak, azaz nem fizető oldallá. Ha egy PTC oldalhoz akkor csatlakozunk, amikor már több millió tagja van, akkor is van lehetőségünk arra, hogy komolyabb jövedelemhez juthassunk (lásd: Neobux, ahova akkor csatlakoztam, amikor már 20 millió regisztrált tagja volt, és ebből kb. 3 millió aktív).

 

Hozzászólások a fórumban

 

A legjobb internetes munka 2014-ben a PTC. Otthon végezhető, befektetés nélkül. Ha nem működne, nem dolgoznék vele évek óta...

Munka az interneten Ajánlott PTC oldalak listája Regisztrálás PTC oldalakra A PTC munka leírása Feladatok PTC oldalakon (Grid, Virool stb) Hogyan kereshetünk jól PTC munkával
Kifizetés, bizonylatok feltöltése PTC adózás Saját weboldal készítése Neobux leírás Neobux stratégia Clixsense leírása Ojooo leírása Wordlinx ismertető
Buxhost PTC oldalak PTC hirdetés feladás Referált bérlés menete Prémuim tagság és ref bérlés Refback oldalak Kérdőíves munka Facebook like pénzkereset
Scam jelentése Scam-re utaló jelek Feketelista (Csalódásaim) Veszélyes oldalak

Címszavak: Internetes munka, netes munka, munka a neten, online pénzkeresés. Tájékoztatás a PTC munkáról a regisztrálástól a kifizetésig. Részletes és őszinte leírás a PTC oldalakról.
Minden amit tudni érdemes az internetes munkákról. Pénzkeresés befektetés nélkül. A PTC leírása. A legjobb PTC oldalak. Csaló, scam PTC oldalak.