Minden ami PTC

Veszélyes oldalak

A Scam oldalak legtöbbje nem fizeti ki a megérdemelt bérünket. Ezzel megkárosítanak bennünket 1-2, vagy még több dollárral is. Ez becstelenség. Azonban nem ők jelentik az igazi veszélyt számunkra. A valóban veszélyes oldalak ennél jóval nagyobb kárt is képesek okozni nekünk. A kifizetéssel eleinte nincs problémánk, mert az oldal jól fizet, sőt még jobban is, mint az átlag. Az oldal azonban csak álcának használja a PTC-t, valójában az adatainkra kíváncsi. Az alábbiakban  azokat a rosszindulatú háttértevékenységeket sorolom fel, amelyeket egy-egy ilyen oldal próbál elkövetni.


Veszélyes PTC oldalak tevékenységei

  • Email címek gyűjtése (spamok küldéséhez)
  • Kémprogramok telepítése a gépedre. (ezek legtöbbjét már a böngésző kiszűri, de egy jó vírusirtó észleli és letiltja. A védelem azonban a legjobb vírusirtóval is csak 99,9%)
  • Jelszavak és bizalmas információk ellopása.
  • Plusz még egy érdekes lopási kísérlet, ami azért nem mindig jön be. Próbálkozik más PTC oldalakon belépni a neveddel és jelszavaddal. Ha valaki nem elég óvatos, és ugyanazt a jelszót használja több PTC oldalon is, akkor ez hamar sikerülhet a kémoldalnak. Pillanatok alatt felmegy egy másik PTC oldalra a nevedben és megpróbál kifosztani. 
  • Szintén a jelszavakkal való kísérlet, hogy megpróbál belépni arra azz emailre, amit regisztráláskor megadtál, ugyanazt a jelszót használva. Sajnos sokan vannak, akik még az email fiókjukhoz is ugyanazt a jelszót használják, mint a PTC oldalon. Az emailedbe bejutva ezután szabadon garázdálkodhatnak. 
  • Kifoszthatnak saját akaratodból is. (és elég sűrűn meglépik azok az oldalak, amelyek már scam szándékkal indulnak) "Kifizetés $0,10-től" Miután az oldal kifizette a 10 centet, máris láthatod, hogy milyen becsületesek és hívhatsz magad alá referáltakat, vásárolhatsz prémium csomagokat 10-20 vagy akár 50 dollárért is. Bérelhetsz referáltakat, meghosszabbíthatod őket akár 240 napra. A referáltjaid ugyanezt teszik, sőt az ő referáltjaik is. Egyre többen építkeznek az oldalon, az oldal pedig egyre kevésbé fizet. Végül, amikor már jól megszedték magukat a tagok befizetéseiből, eltűnnek a nagy fehér ködben.

Ezekre az esetekre mindig fel kell készülnöd.

  • Minden PTC oldalon más legyen a jelszavad. Még véletlenül se egyezzen meg az emailed vagy esetleg a bankod jelszavával!
  • Új oldalakon óvatosan bánj a befektetésekkel. Attól, hogy egy oldal fizet, még lehet scam! Sőt, a scam oldalak taktikájához tartozik, hogy eleinte fizet, és ezzel megszerzi a tagok bizalmát!
  • Szerezz be egy jó vírusirtót és rendszeresen ellenőrizd a gépedet, hogy nem települt-e rá valami nemkívánatos program.

Amire még ügyelned kell mindig!

Soha ne lépj be az accountodba egy reklámterület belsejéből

Mostanában, és leginkább a The-Bux és Twickerz oldalakon fordul elő. A hacker elkészít egy honlapot ami a The-Bux pontos mása, azzal a kivétellel, hogy a honlap a saját szerverén van, a bejelentkezési oldal pedig meg van egy kicsit buherálva. Az elkészült honlapot meghirdeti lekattintásra a The-Bux-on. A klikkelő ptc-s lekattintja ezt a reklámot, a reklámterület belsejében a The-Bux oldalt látja (mivel keretben van, nem látja a honlap címét). A reklámterület belsejében lévő ál The-Bux arra kéri, hogy jelentkezzen be ismét, mert valami hiba történt. A ptc-ző bejelentkezik, a hacker pedig így megszerzi a jelszót. Mostanában a hacker nagyon sok hirdetést ad fel a The-Buxon. Kíváncsiságból belekattintottam a "Home" és az "Account" menübe. Egy ciril betűs oldalra jutottam, .ru végződéssel.
A The-Bux "View Ads" menüjének a felső részében most piros betűkkel ez áll:

"Warning!
The Bux WILL NOT ask for your password when surfing ads. Beware of cheaters that are advertising ads to buy cheap referrals or cheap memberships - and are requesting your details - DO NOT ENTER ANY DETAILS ON THE SUSPICIOUS SITES!"

Röviden azt jelenti: A The Bux sosem kér reklám nézés közben tőled olyat, hogy jelentkezz be. Reklámablakban ne adj meg semmilyen adatot.

A Twickerzen pár napja figyeltem fel hasonló hacker támadásra. Sorolhatnám és ragozhatnám még a példákat, mert vannak bőven. Lényeg, hogy a reklámablakon belül nem tudhatod, hogy milyen hacker oldalát kattintod éppen, bárhogy is nézzen ki.

Ha emailen belül egy linkbe kattintasz, arról a linkről ne jelentkezz be!

Ezt a veszélyforrást egy velem megtörtén esettel magyarázom el. A Liberty Reserve írt egy emailt nekem, hogy az adataimban ki kell javítanom valamit. Lépjek be és intézzem el. Link is volt ott. Belekattintottam a linkbe. A link címe kb. "http://linetryreserve.com" (vagy valami hasonló, már nem emlékszem, de bele ne kattints!!!) Ha megnézitek ezt a linket, fel sem tűnik, hogy két betű fel van cserélve. A honlap pontos mása volt a Liberty Rerserve honlapjának! Ahhoz, hogy a kért feladatot elvégezzem, először be kellett volna jelentkeznem. De én inkább egy másik menüpontba kattintottam, és láss csodát: egy orosz szerveren találtam magam! A hacker valahonnan megtudta a Liberty emailemet, talán éppen egy ptc oldalról, aminek korábban ő volt az adminja.

A fentihez hasonló emaileket rendszeresen kapok egy magát payzának nevező honlapról. Azt írja mindig, hogy valamit ki kell javítanom az accountomban, érvényesítenem kell, mert különben ki fognak tiltani. Azért mégis bementem a payza fiókomba (nem az email linkjéről) és nem volt ott semmi probléma. Természetesen érvényesítve van.

 

Hozzászólások a fórumban

 

A legjobb internetes munka 2014-ben a PTC. Otthon végezhető, befektetés nélkül. Ha nem működne, nem dolgoznék vele évek óta...

Munka az interneten Ajánlott PTC oldalak listája Regisztrálás PTC oldalakra A PTC munka leírása Feladatok PTC oldalakon (Grid, Virool stb) Hogyan kereshetünk jól PTC munkával
Kifizetés, bizonylatok feltöltése PTC adózás Saját weboldal készítése Neobux leírás Neobux stratégia Clixsense leírása Ojooo leírása Wordlinx ismertető
Buxhost PTC oldalak PTC hirdetés feladás Referált bérlés menete Prémuim tagság és ref bérlés Refback oldalak Kérdőíves munka Facebook like pénzkereset
Scam jelentése Scam-re utaló jelek Feketelista (Csalódásaim) Veszélyes oldalak

Címszavak: Internetes munka, netes munka, munka a neten, online pénzkeresés. Tájékoztatás a PTC munkáról a regisztrálástól a kifizetésig. Részletes és őszinte leírás a PTC oldalakról.
Minden amit tudni érdemes az internetes munkákról. Pénzkeresés befektetés nélkül. A PTC leírása. A legjobb PTC oldalak. Csaló, scam PTC oldalak.